Reklama

Reklama

Poslední kvartet

  • USA A Late Quartet (více)
Trailer

Když si oblíbený čelista jednoho renomovaného smyčcového kvarteta vyslechne osudovou lékařskou diagnózu, budoucnost souboru je najednou velice nejistá: potlačené emoce, soupeřící ega a nekontrolovatelné vášně mohou ohrozit letité přátelství a spolupráci. Když se chystají odehrát koncert k jejich pětadvacátému výročí – který podle všeho má být i jejich posledním – je to právě síla hudby, která jim pomůže zachovat jejich odkaz. Inspirací i strukturou filmu je Beethovenovův Opus 131 pro smyčcový krvartet c moll, jež vzdává hold komorní hudbě a kulturnímu dění v New Yorku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (74)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, které mě nejen pobaví, ale taky něco naučí. Filmy o vážné hudbě mám tedy strašně rád, takže jsem šel - povzbuzen vysokým hodnocením - téměř na jistotu. "Late Quartet" (rozkošně hravý, dvojsmyslný název) rozhodně není bezchybné dílko, ale víte co? Kašlu na podivnou psychologii postav, toporné zvraty a lacinou sentimentalitu. V závěru jsem se dojal jako už dlouho ne, a víc mě nezajímá. Krása. Klasická. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film zo života, o vzťahoch medzi ľuďmi, o tom, čoho všetkého sa človek musí niekedy vzdať a s nádhernou muzikou. Film, z ktorého nie je vôbec cítiť Ameriku. Hoffmana extra nevyhľadávam, ale v tomto filme klobúk dole, perfektný výkon .. ako aj ostatní herci. Nič ma na tomto filme nerušilo, všetko bolo tak, ako malo byť. Spokojnosť. http://www.youtube.com/watch?v=Gx2KlpV_ZOk ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Zcela strhující hudební drama s výborným hereckým obsazením a s výborným zakomponováním klasické hudby do filmu. Dokonalost ve všech směrech. Pozdní kvartet prožívá náročné období, a celý příběh graduje událostmi pro kvartet neúnosnými a takovými, díky kterým hrozí rozpad celé skupiny. Bezchybný závěrečný koncert, který mi nahnal do obýváku obrovskou atmosféru, a to nejen díky dokonalému výběru Beethovenovy hudby, ale také díky silnému příběhu. 100% DOKONALOST. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hudba versus láska, hudba versus vztahy, hudba versus život... Sehranému kvartetu přestaly ladit nástroje, v důsledku únavy lidského materiálu... všimli jste si, jak bývají lidé, kteří se zabývají vážnou hudbou, kromě aureoly talentu disciplinovaní, kultivovaní, a jak neobyčejnou slovní zásobou vládnou? Co jim však chybí, je vášeň - ke svým partnerům, dětem, přátelům, životu... Až na konci jsem díky vřelému podání herců pochopila proč - celou ji pohltí hudba, je to daň za výsadu a dar. Snímek tak nepodbízivý, až vás pobídne dát vyšší hodnocení, než jste původně zamýšleli. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně pochutnání. Komorní film zvolna a nepozorovaně na půdorysu smyčcového kvarteta podrobně prochází vším, co život přináší: manželskou krizí, problémem dospívání, životem bez rodičů, nevěrami, soupeřením, závistí, ubýváním sil, stářím a nemocemi... S jemností, vkusem, pochopením pro všechny, nic není násilné, nepravděpodobné, přitom všechno zůstává originální. Takový film se dá vidět mnohokrát za sebou. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Když Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman) po telefonu potvrzuje koncertní vystoupení v Číně, visí za jeho zády plákát k Janáčkově "Intimate Letters" v podání filmového kvarteta Fugu v Carnegie Hall. (Cliff Booth)
  • Scéna s koncertom sa odohráva v Grace Rainey Hall v metropolitnom múzeu a na tom istom pódiu, kde legendárni Gauneri String Quartet hrali ich rozlúčkový koncert. (Crybaby)
  • S filmem byl spojován Ethan Hawke. Roli z důvodů pracovního vytížení odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama